Wednesday, March 30, 2022

Alla vackra hästar uppsats

Alla vackra hästar uppsats



Människor som inte är föräldrar upplever denna typ av lugnande alla vackra hästar uppsats med barn så att se John utföra denna handling visar en sorts förståelse och kunskap om odjuret. John Grady avbildas ha väldigt små sociala färdigheter med människor, och hans övertygelse om att män måste vara likadana som hästar är ett exempel på detta. Detta är en del av den mytomspunna västern som John tror fortfarande är möjlig att uppnå och han försöker hitta i Mexiko. Gratis uppsatser Ämnen Essay Checker Hire Writer Login. Alla Pretty Horses Essay Exempel. Wallach, alla vackra hästar uppsats, Stack. Familjen Cole gjorde sitt namn inom boskapsskötseln i nästan ett sekel, men står nu inför en finansiell kris på grund av en ökad industrialisering.





Populära ämnen



Hästar och cowboys har på många sätt förändrat västvärldens historia. Faktum är att hästar har spelat en stor roll i civilisationens utveckling. Från Alexander den store som erövrar makedonska ryttare, till Djingis Khan, till Napoleon, hästar har alltid spelat en integrerad del av historien. Själv är han en modern alla vackra hästar uppsats av de mytomspunna ryttare som har cirkulerat alla unga pojkars fantasi i århundraden. John Grady föddes som ryttare och har själen som en ryttare. Hela sitt liv växte John Grady Cole upp runt och med hästar. Hans liv som det verkar kretsade kring närvaron av hästar och de blev en viktig del av hans egen tillvaro. McCarthy presenterar hästar som fria själar, otämjda, passionerade och starka.


De får nästan en gudomlig föreställning. När han växte upp på sin farfars ranch, satt John och lyssnade på berättelser som ranchens händer berättade om den öppna västern, Mexiko och vaqueros. Han exponerades för den övertygelse och passion som dessa ryttare hade för hästar och värdet de satte på de majestätiska djuren. I titeln All the Pretty Horses försöker McCarthy betyda betydelsen av hästarnas effekter på huvudkaraktären John Grady Cole. I de inledande kapitlen av romanen presenteras hästar för läsaren som en form av ekonomiskt medel och transport för John Grady och hans bästa vän Lacey Rawlins.


En modern jämförelse kan vara en bil. Det tar en till och från jobbet och ger därmed ett medel för ekonomisk tillväxt. Författaren verkar dock också beskriva en annan sida av djuren. En som alla vackra hästar uppsats deras ande, en ande som inte är så olik människor. Det verkar nästan som att han har fötts med denna gåva, en alla vackra hästar uppsats present från Gud. Denna gåva verkar dock inte fungera lika bra med människor. Genom hela berättelsen tvingas John konfrontera sina brister med människor och tänka om vad han trodde att han visste om hästar och människor och relationerna mellan de två.


Den romantiska och mytiska värld han har levt i visar sitt sanna jag och krossar hans tro på den. Titeln verkar vara en ironisk twist till vad John upplever genom hela romanen. De alla vackra hästar uppsats värld han trodde på i början och den raka motsatsen som kommer fram i slutet. I den vackra värld han lever i är hästar passionerade, starka och fria. Inte olikt de tidigare nämnda vaqueros, dyrkar John Grady hästar inte bara för de olika vardagsrollerna de spelar i hans liv, utan han ser dem verkligen som en följeslagare och ett sätt att fly från den vanliga världen till den som föredras i sina drömmar.


I detta avsnitt kan man hävda att John ser sig själv i den vilda och pigga hästen. Själv längtar han efter att vara fri och inte svara för någon. Detta är en del av den mytomspunna västern som John tror fortfarande är möjlig att uppnå och han försöker hitta i Mexiko. Under hela romanen använder McCarthy väldigt romantisk och laddad diktion för att koppla ihop människor och hästar och för att beskriva den kopplingen. Genom att vara vördnadsfull och respektfull i sin beskrivning av hästar målar han mästerligt upp en rörande bild av hästen. McCarthy visar sin kärlek och beundran för hästar med denna passage i början av berättelsen. Orden han använder är passionerade och har styrka. Dessa senare bilder är återigen kraftfulla och resonerar i sinnet. Det är lätt att se hur med alla dessa slående bilder som denna roman gjordes till en film.


Dessa ord är mycket beskrivande och förmedlar lätt levande bilder i ens hjärna. När du läser orden kan du utan svårighet se orden ta form till vackra bilder. De blir nästan overkliga och hjälper till att framställa hästarna som mystiska. Det här är tankarna och bilderna som John Grady ser i sitt sinne och det är den typen av hästar som bokens titel så elegant beskriver. Den andliga koppling som vi ser John har med hästar är lika mytisk som de hästar författaren beskriver. John Grady kan på något sätt kommunicera med dessa hästar bättre än han kan kommunicera med människor.


Känslorna och orden han kan dela med hästar är mycket djupare än med någon annan person han möter i romanen. När John Grady och hans bästa vän Lacey börjar slå sönder hästar på den mexikanska ranchen, blir denna föreställning om djupare kommunikation tydligare. Människor som inte är föräldrar tycker att denna typ av lugnande är en utmaning med barn alla vackra hästar uppsats att se John utföra denna handling visar en sorts förståelse och kunskap om alla vackra hästar uppsats fä. Orden som används i det här avsnittet ger läsaren en känsla av att relationen som delas av hästar och John Grady är mer än en fysisk, utan en metafysisk relation som hela tiden förstärks när berättelsen utvecklas.


Budskapet som McCarthy verkar sända i dessa passager är att John har denna förmåga att känna alla hästars själar och att detta gör honom till en mycket unik person, unik precis som hästen som han delar relationen med. De relationer som John Grady kände till och delade med hästar skulle senare visa sig inte vara en att lita på att användas med män. När historien fortsätter blir det uppenbart för John att alla vackra hästar uppsats enheter är väldigt olika. Hans tro på att hästar är på det här sättet får honom att tro att människor också måste vara på det här sättet. John Grady avbildas ha väldigt små sociala färdigheter med människor, alla vackra hästar uppsats, och hans tro att män måste vara detsamma som hästar är ett exempel på detta.


Uppdraget som han ska göra är något som han tror kommer att vara romantiskt och på något sätt kommer att förändra hans uppfattning om världen. Detta skulle vara första, men inte sista, gången som John börjar inse att det finns en skillnad mellan de två arterna. John finner på sin resa att istället för de vackra hästarna som titeln antyder, det enda han alla vackra hästar uppsats finner i världen sin smärta, både fysisk och känslomässig. Skönheten och förundran som resan verkade innehålla resulterade bara i stöld, mord, lögner och svek.


Ingenting för deras kamp, ​​ingenting för deras namn. De nya och förlorade händelserna och minnena visar ironin i romanens titel. Man skulle inte kunna tänka sig att den här typen av händelser skulle hända med en titel som denna. I slutet av boken inser läsaren också att bokens titel aldrig är menad att tas bokstavligt. I början av sin resa tror John fullt ut på den föreställningsvärld som titeln antyder. När hans resa till Mexiko avslutas, inser han dock att världen inte är så enkel och oskyldig som han en gång trodde att den var. Han är nedslagen över tanken att män inte lever i en värld som liknar hästar och att det inte är bekymmerslöst och romantiskt.


Hans ovanliga förståelse för hästarnas ande och tankar hade fått honom att tänka att det måste vara samma sak med mäns. John lär sig i slutet av berättelsen att detta verkligen inte är fallet och män skulle aldrig kunna vara jämlika med den andliga hästen. John Grady lär sig att män är en våldsam, grym och oförutsägbar art och inte alls som hästar. Prickar och gråa, Pintos och vikar, Coach och sex små hästar. Detta citat skildrar romanen perfekt, alla vackra hästar uppsats, enligt min uppskattning. Den här romanen kan på ytan tyckas bara vara ännu en västerländsk berättelse, alla vackra hästar uppsats, cowboyen och hans häst rider ut på slätten på något slags sökande.


Jag tror att den här romanen går lite djupare och berör våra själar och lämnar ett bestående avtryck av kärlek, smärta, lidande och en oövervinnerlig ande som överlever i människan. Wallach, Rick. Myth, Legend, Dust: Critical Responses to Cormac McCarthy, alla vackra hästar uppsats. Manchester, Storbritannien: Manchester UPP, alla vackra hästar uppsats, Växla navigeringsmenyn. Litteratur Studieguider Citat Humaniora Filosofi Biografi Ordbok Affärsuppsatser Anställa författare Logga in. Bara bra databasuppsatser Alla de vackra hästarna - en jämförande studie. Alla de vackra hästarna - en jämförande studie. Har inte hittat en uppsats du vill ha? Få ditt anpassade uppsatsprov. Författare: Cody Owens.





anti-imperialism essä



Resultatet är erkännande av parallellen mellan öppen terräng och hans karaktär, var och en exemplifierar varandra och i slutändan förklarar den upplysning han kämpar för. Precis utanför porten belyser McCarthy temat personliga begränsningar beroende på landskapet. Genast blir läsaren informerad om hans känslor av att vara instängd och innesluten. Symboliken här är en karaktär vars energi och ambitioner för västerländsk livsstil begränsas till en plats som förändras och sakta försvinner. Detta faktum är i slutändan nedslående, särskilt för en karaktär som symboliseras som en låga som brinner av överdåd. Familjen Cole gjorde sitt namn inom boskapsskötseln i nästan ett sekel, men står nu inför en finansiell kris på grund av en ökad industrialisering.


Även om John Grady är mest nöjd i en lantlig miljö och på familjens ranch, öppnar det hans ögon för platsens dödlighet; hans farfars död motsvarar den efterföljande döden för hans jordbruksliv. Livsstilen för ranching och attraktionerna den hade smygande sig mot en mekaniserad utrotning. Tåget symboliserar något oerhört modernt som invaderar hans hem, från den mer befolkade och utvecklade östern. McCarthy skildrar tåget som en ostoppbar främmande kraft som tvingar sig själv på en gammal livsstil.


Händelsen cementerar platsens död för John Grady. Han drar slutsatsen att det är bortom hans förmåga att försöka få besittning av ranchen och konfrontera modernismens grymma och han har ingen chans. John Grady och Rawlins beslut att utforska den otämjda vidden söder om deras födelseplats ger en rad upplevelser som förvandlar John Grady och bildar en berättelse om att bli myndig. Kärnan i denna berättelse om att bli vuxen rör sig och speglar inställningens framsteg. När John Grady och hans vän Jimmy Rawlins för första gången åker till Mexiko åker de en idyllisk sträcka där de inte stöter på några problem eller våld.


De deltar perfekt på denna romantiska resa till Mexiko, som motsvarar deras förväntningar. som bar deras gestalter och bar dem upp i de svärmande stjärnorna, så att de red inte under utan bland dem. Deras mål är att agera som de män som fyller sina idealiserade föreställningar, män som inte har fritid utan seriöst syfte, uthållighet och modeller för sund maskulinitet med världen till hands. Föga anade de att det mexikanska landskapet de vandrade över skulle bli oförlåtande och gradvis mer krävande.


Dessa förändringar kan förknippas med inlärningsupplevelser som vanligtvis är kopplade till en berättelse om att bli myndig. En storm börjar byggas upp som bokstavligen och igurativt regnar på deras idylliska början och är ett förspel till vad som komma skall. Den natten John Grady och Rawlins blev kraftigt berusade för vad som verkade vara deras första gång, beskrivs deras efterföljande sjukdom mot en betydligt mindre idealisk plats. De drog av de våta sadlarna från hästarna och traskade dem och gick åt varsitt håll... kramade om knäna och kräktes. Efter att ha hittat arbete för en mexikansk ranchhand känner sig pojkarna för en kort stund stabila och ur ett tillstånd av förgänglighet.


Men efter en tid går mexikanska vakter iväg pojkarna efter att de anklagas för att ha anknytning till ett mord som begåtts av deras gamla ridkompis Jimmy Blevins. Hästen, som var den sociala grunden för Västamerika. Den boom efter andra världskriget som informerar dagens värld har ingen plats i Cormac McCarthys All the Pretty Horses. Efterkrigstidens optimism och förorts självbelåtenhet som är vanlig för andra amerikanska verk från denna period finns inte med i McCarthys roman, Även om rökning från det förflutna sågs som glamoröst och romantiskt, är dess cancerframkallande, skadliga effekter nu ett vanligt faktum. Resan från barndom till mognad styrs främst av sökandet efter mening. I All the Pretty Horses lämnar huvudpersonen John Grady Cole hemmet för att hitta platsen där han hör hemma i världen.


Genom hela romanen jagade John Grady dock; Det som gör den här romanen så unik är hur McCarthy manipulerar några av dessa viktiga troper. De är fortfarande närvarande

No comments:

Post a Comment