Tuesday, December 21, 2021

Skriv uppsats för stipendium

Skriv uppsats för stipendium



Servicebranschen för uppsatsskrivande har varit under granskning av många akademiska institutioner. Mina medarbetare trodde att jag var galen, men jag började tro på min ledarskapspotential. Jag var fast besluten att uppleva mer av båda. Rådgivare Resource Hub, skriva uppsats för stipendium. Denna uppmaning och liknande ber eleverna att diskutera sina bakgrunder, identiteter, intressen eller talanger och berätta för läsaren varför dessa är meningsfulla för dem. Men deras unika kvalifikationer stämde överens med de kvalifikationer vi letade efter. Jag blev förvånad eftersom jag hade varit det skriva uppsats för stipendium där i bara ett par månader, men hans uppmuntran hjälpte mig att skapa en koppling: bra ledarskap hjälper andra människor, och det belönas ofta.





Hjälp med ett uppsatsskrivande: ett rop på hjälp som verkligen kommer till liv



Hur vet jag att dessa är de vanligaste stipendiemeddelandena? Vad letar högskolor och organisationer efter i en stipendieuppsats? Hur skriver jag en kreativ stipendieuppsats som sticker ut? Kan jag återanvända stipendieuppsatser som högskoleuppsatser i. personligt uttalande eller kompletterande uppsatser — och i så fall hur? Här är de 10 vanligaste frågorna om stipendieuppsatser:. Vilken inverkan har sport haft på ditt liv? Eller någon annan friidrottsrelaterad fråga. Hur har du bidragit till ditt samhälle, eller vilken samhällstjänst har du tillhandahållit? Berätta om en gång du misslyckades och vad du lärde dig av det. Berätta för oss om en tid då du hade en övertygelse eller idé utmanad. Jag älskar både College Greenlight och Going Merry.


De har båda bra sökmotorer. Testa faktiskt båda! Organisationer i. Kom sedan tillbaka. Varför ska man ansöka om ett gäng stipendier? Det här är i princip en stor lista över alla dina stipendieuppsatser organiserade efter prompt, förfallodatum, ordgräns, etc. Varför göra detta? Klicka här för en nedladdningsbar stipendiespårare som du kan ladda ner och anpassa. Vänta: Jag kan göra det? Ja, det kan du absolut. Jag kallar detta... Som ett snabbt exempel, lägg märke till hur du kan skriva en uppsats som svarar på alla dessa frågor:. Hur är du unik? Diskutera din bakgrund, identitet, intresse eller talang [Liknande med Vanlig App-prompt 1].


Uppsatsen berättar om: vem som är författare. Skriv en uppsats som fungerar för flera uppmaningar. Den korta versionen: lägg alla dina uppmaningar i din uppsatsspårare och färgkoda dem baserat på vilka uppmaningar som verkar vara lika. Kopiera och klistra sedan in uppmaningar av samma färg skriva uppsats för stipendium toppen av en tom sida och brainstorma ämnen som kan fungera för varje grupp av uppmaningar. När du skapar din disposition och börjar ditt utkast, tänk på de olika uppmaningarna. Klicka här för mer information om denna teknik, inklusive en steg-för-steg-guide för att skriva en superuppsats med exempel.


Denna stipendiefråga är vidöppen. Och med det menar jag att du i stort sett kan göra vad du vill med den. Föredrar en YouTube-video? Vid sex år gammal, skriva uppsats för stipendium, Jag stod inlåst på toaletten. Oavsett vilket visste jag vad som hände: min pappa arresterades för övergrepp i hemmet. Att leva utan en pappa innebar att det var knappt med pengar, mamma arbetade två jobb och min bror och jag tog hand om varandra när hon jobbade. Under en kort period började kvaliteten på våra liv sakta att förbättras eftersom vår snart blivande styvpappa blev en integrerad del av vår familj. Han uppmärksammade behoven hos min mamma, min bror och mig.


Jag lagade mat, Jose städade, skriva uppsats för stipendium, Jag klädde på Fernando, Jose lade honom i säng. Vi gjorde vad vi var tvungna att göra. Som papperslösa invandrare och med liten eller ingen familj i närheten skriva uppsats för stipendium, vi var tvungna att lita på varandra. Eftersom vi var rädda för att ett avslöjande av vår status skulle riskera utvisning, höll vi för oss själva när skriva uppsats för stipendium med ekonomiska och medicinska problem. Jag undvek att åka på vissa skolresor, och ibland blev jag avskräckt från att ens träffa nya människor. Jag kände mig isolerad och ibland desillusionerad; mina betyg började sjunka. Med tiden blev jag dock fast besluten att förbättra livskvaliteten för min familj och mig själv. Utan en fadersgestalt för att lära mig de saker en pappa kunde, blev jag min egen lärare, skriva uppsats för stipendium.


Jag lärde mig hur man fixar en cykel, hur man simmar och till och med hur man pratar med tjejer. Jag blev fyndig, fixade skor med tejpremsor, och jag fick till och med ett jobb för att hjälpa till att betala räkningar. Jag blev så självständig jag kunde för att minska tiden och pengarna som mamma behövde lägga på att uppfostra mig, skriva uppsats för stipendium. Jag arbetade också med att tillämpa mig konstruktivt skriva uppsats för stipendium andra sätt. Dessa förändringar inspirerade mig att hjälpa andra. Jag blev president för California Scholarship Federation, och gav studenter information för att förbereda dem för college, samtidigt som jag skapade möjligheter för mina kamrater att spela en större roll i vårt samhälle. Jag började undervisa barn, tonåringar och vuxna i en mängd olika ämnen, från grundläggande engelska till hemförbättring och till och med Calculus.


Och jag har ännu inte sett den person som Fernando kommer att bli. Inte för att jag måste. För att jag väljer att. Skapa din stipendieuppsatsspårare och kontrollera vilka andra ämnen som denna uppmaning kan överlappa med. Skapa en disposition som fungerar för alla potentiella överlappande uppmaningar. Skriv ett utkast med hjälp av resurserna länkade ovan, särskilt den kostnadsfria guiden. Revidera din uppsats med den här övningen. Använd Great College Essay Test för att se hur din uppsats kan förbättras, revidera sedan vid behov tills din uppsats är stabil. Dela den med personer du litar på och revidera igen vid behov. Skicka in din uppsats och andra nödvändiga dokument innan deadline. Klicka här för skriva uppsats för stipendium bra exempel på uppsatser som berättar mycket om deras författare och som skrevs med hjälp av resurserna som länkas ovan.


Jag tror att skillnaden mellan en tråkig uppsats och en uppsats som sticker ut är denna:. ett vanligt ämne. un gemensamma anslutningar. gemensamma prestationer, skriva uppsats för stipendium. ett vanligt språk. Ämne: Vissa sporter som basket är vanligare än andra som fallskärmshoppning inomhus. Mer information om en sekund. Prestationer: Några utmärkelser skriva uppsats för stipendium att vinna en lokal eller statlig turnering är vanligare än andra som att vara den enda kvinnan i ditt brottningslag, till exempel, eller att spela för ett landslag. Med ett gemensamt ämne som gör gemensamma kopplingar och använder ett gemensamt språk i. Välj först ett klyschaämne som du kan använda för en uppsats. Ta fotboll, till exempel. Steg 1: Brainstorma klichéversionen av din uppsats. Berätta först vad den typiska fotbolls- eller uppdragsuppsatsen kommer att fokusera på.


Ta en titt på den här listan över värden och tänk på några klichévärden som du tror att den typiska uppsatsen skulle fokusera på. En klichékoppling för [fotboll] kan vara [lagarbete, ansvar, hårt arbete, etc. En klichékoppling för en [missionsresa] kan vara [hjälpa andra, hårt arbete, passion, etc. Steg 2: Kom på ovanliga värden. Nästa, brainstorma värden som kanske inte normalt är förknippade med fotboll eller en uppdragsresa. En ovanlig koppling till [fotboll] kan vara [resursförmåga, skriva uppsats för stipendium, sunda gränser, kritiskt tänkande osv.


En ovanlig koppling till [en uppdragsresa] kan vara [srenity, skriva uppsats för stipendium, praktiska osv. Om du kan hitta ett ovanligt samband kan du hitta två, om du hittar två kan du hitta tre, och om du hittar tre så har du tillräckligt med innehåll för en hel uppsats. Steg 3: Knyt värdet till ett specifikt exempel från ditt liv. Som hörnback skannar jag noggrant och systematiskt offensiven och letar efter nyanser i formationen innan quarterbacken knäpper bollen, allt på några sekunder. Se hur det blir en mer intressant fotbollsuppsats?


Detta kan ta lite tid, men ha tålamod och håll dig till det. Steg 4: Bestäm en beställning för dina uppgifter och skriv ett utkast. Försök sedan med ett utkast. För en mer omfattande guide som förklarar hur man skriver en uppsats för fritidsaktiviteter som kan fungera för andra högskoleuppsatser och stipendieuppmaningar, klicka här. Steg 1: Föreställ dig en minifilm med de ögonblick som ledde dig till ditt intresse och skapa en enkel punktöversikt:. Grundskola: Skaffa min första dinosaurieleksak och läsa dinosaurieböcker. Mellanstadiet: Besöker museer, ser vatten i mikroskop. Gymnasie: Gör research online, får praktik där vi analyserade hjärnvågor och dissekerade en stingrocka, skriva uppsats för stipendium. Det gör det också lättare att skriva övergångar.





uppsats om medarbetares motivation



Empire State Colleges motiveringsuppsats, till exempel, försvarar en avhandling som, "Mitt examensprogram svarar på mina personliga, professionella och pedagogiska mål och följer ESC:s allmänna och disciplinära riktlinjer för den akademiska examen jag söker. Är du ämnesexpert inom ditt område och vill få betalt för att skriva uppsatser för studenter? Academia-Research är ett utmärkt sätt för begåvade författare att få kontakt med hundratals studenter som behöver högkvalitativt akademiskt innehåll för ett brett spektrum av ämnen. Den innehåller allt som har med akademin att göra: från kompositioner till långa uppsatser. Det bästa är att du kan ta upp och arbeta med vilket ämne som helst inom vilket område som helst.


Hos oss kan du bygga erfarenhet samtidigt som du tjänar bra pengar! Servicebranschen för uppsatsskrivande har varit under granskning av många akademiska institutioner. Studenter som köper uppsatser på nätet riskerar att få dåliga betyg eller ännu värre, utvisning. Men är detta verkligen anledning till oro?? Varje författare har en personlig sida där du kan läsa all information om dem för att hjälpa dig göra ett val. Detta inkluderar antalet slutförda beställningar, recensioner, specialisering och bio. Detta bör hjälpa dig att välja en författare på vår onlineuppsatstjänst. Joe Bloggs Inom humaniora eller konst och ibland i matematik och naturvetenskap, kan du bli ombedd att skriva en informell uppsats, en mer utforskande och reflekterande, utvecklande inte "uppifrån och ner" genom att stödja en avhandling med skäl och exempel, utan snarare " nedifrån och upp", genom att börja med upplevelser och hitta någon story eller spår av förklaring.


Jag utmanade mig själv genom att tänka på skillnaden mellan faktisk och potentiell personlighet och de moraliska rättigheterna för omedvetna liv. Om graviditeten fick samma konsekvenser för män som kvinnor, hur kan debatten vara annorlunda? Skulle denna debatt ens existera? På mitt första skift såg jag en fängslad kvinna få en förlossningsundersökning efter att ha fött barn på sin celltoalett med bara Advil, och frågorna som diskuterades i Civics blev plötsligt brådskande och verkliga. Mina skolprojekt har ofta fokuserat på reproduktiva rättigheter. Den tvärvetenskapliga karaktären av denna huvudämne kommer att tillåta mig att undersöka många andra studieområden och skapa en mer nyanserad förståelse för hur just detta område interagerar med vår värld och samhälle. Översikt - Varför genus- och sexualitetsstudier:.


Föreställ dig alla stjärnor i universum. Hjärnan har tusen gånger så många synapser, vilket gör neurologiska fel till en nästan säkerhet. Jag lärde mig detta faktum som 14-åring, när jag led av sömnlösa nätter på grund av en obekväm, obeskrivlig känsla i benet. Det tog månader av möten och tester för att få veta att det var ett tillstånd som kallas kortikal dysplasi. Även efter diagnosen finns det inget botemedel. Jag har tur. Mitt tillstånd påverkar inte min livskvalitet allvarligt. Jag vet dock att detta inte är fallet för alla. Efter denna erfarenhet tog jag AP Biology och gick ett neurovetenskapsprogram, vilket förstärkte ämnet som mitt framtida kall.


En av de mest effektfulla föreläsningarna diskuterade sjukvårdens svåra situation i utvecklingsländer. Nyfödda med extrema neurologiska underskott är vanliga, men att hitta behandlingar är det inte. Utan mödravård håller detta på att bli en växande epidemi som gör miljontals barn hjälplösa. Med en examen i neurovetenskap kommer jag att få en stark förståelse för neuralrörsutveckling och neuronal migration hos spädbarn. Jag ska då bli neurolog, specialiserad på barnsjukvård. Jag hoppas kunna arbeta för humanitära organisationer, som Läkare utan gränser, i Afrika, där hiv och polio frodas, liksom många andra sjukdomar.


Föreställ dig stjärnorna en gång till. Från hela världen kommer jag att titta på samma stjärnor i framtiden, eftersom jag hjälper barn att säkra förmågan att inte bara titta på stjärnorna, utan göra mycket mer. Krok: Koppla antal stjärnor till antal kopplingar i hjärnan och kanske nämna kortikal dysplasi. Anslut dem om möjligt. Att beskriva intresseområden är fortfarande en bra idé. Det visar din intellektuella nyfikenhet och visar din förmåga att skapa kontakter över en rad akademiska discipliner. Det fungerar så här:. Denna struktur var inspirerad av en artikel av Andy Raskin där han analyserar en pitch Elon Musk gav på Powerwall. Men på slutet jublar hans publik. För ett batteri. Steg 1: Identifiera problemet. Beskriv utmaningen du stod eller står inför.


Problemet kan vara något globalt, som en miljöfråga, eller något mer lokalt, som brist på kreativa möjligheter i din gymnasieskola. Steg 2: Höj insatserna. Hjälp oss förstå: Varför var eller är det viktigt att övervinna denna utmaning? Vad kan hända om det här problemet försvann eller försvinner? Steg 3: Beskriv vad du gjorde. Berätta för oss de specifika saker du eller du och ditt team gjorde för att lösa problemet. Steg 4: Förtydliga din roll. Beskriv ditt engagemang. Steg 5: Dela vilken inverkan du hade, lärdomar du lärt dig eller värderingar du fått. Tillhandahåll specifika bevis som ger oss en känsla av att ditt arbete betydde något.


The Catalyzing Creativity Club. Jag bor i förorten Los Angeles, Kalifornien, känd för dess invånare som bubblan. Det har det perfekta vädret, läget och skolor. Hur fantastiskt det än låter, men att växa upp i La Cañada Flintridge har sina nackdelar: samhället pressar ungdomar att nå framgång genom främst akademiska metoder. Andra året började mina vänner och jag undra, tänk om tonåringarna i La Cañada hade större möjligheter att uttrycka sig. Att utöva sin kreativitet. Att följa sina drömmar. Catalyzing Creativity Club C3, som grundades för två år sedan, ger studenter i vårt samhälle möjlighet att fullfölja sin passion och sina ambitioner utanför klassrummet.


Dessutom har vi en blogg för blivande skribenter att publicera sina verk och håller en skotävling för underprivilegierade idrottare. Som vice vd för ekonomi för C3 arbetar jag för att säkerställa att vi kan finansiera dessa aktiviteter. Jag sköter vårt bankkonto, insamlingar och organiserar eventplaneringen. Denna roll är avgörande, eftersom vi arbetar för att uppnå ideell status. Även om C3 bara är några år gammal tror jag att den redan slår igenom i samhället. När vi växer och möjligheterna vi erbjuder blir mer populära, är vår förhoppning att inspirera våra kamrater att följa sina drömmar och spränga La Cañada Flintridge-bubblan. Jag älskar hur direkt tonen är i tredje stycket.


Detta drogs direkt från punkterna i hans BEABIES-övning. Det fungerar. Att göra detta hjälper oss att förstå att han var mer än bara en passiv medlem som dök upp på möten. En annan potentiell användning av din extracurricular uppsats är att utöka något du bara nämnde kortfattat i ditt personliga uttalande. Men återigen, inte varje uppsats måste vara perfekt och inte alla delar måste inkluderas för att den här strukturen ska fungera. Denna uppmaning och liknande ber eleverna att diskutera sina bakgrunder, identiteter, intressen eller talanger och berätta för läsaren varför dessa är meningsfulla för dem. Om detta låter som du, vänligen dela din historia.


Så gissa vad? Du kan helt och hållet använda resurserna länkade ovan, i synnerhet den kostnadsfria guiden. Varför skickar jag dig till dessa länkar istället för att stava det här? En kinesisk amerikan med kinesisk accent, en Texas-född Texas, en första generationens amerikan med ett brittiskt pass: ingen etikett passar mig utan en varning. Jag tillbringar till och med min fritid med att göra nonogram, rutnätsbaserade logiska pussel lösta genom att använda ledtrådar för att fylla i till synes slumpmässiga pixlar för att skapa en bild. Det började när jag var liten. En dag fångade min pappa min ombytliga dagisuppmärksamhet en stor bedrift och lärde mig Sudoku. När han förklarade reglerna förvandlades de mystiska byggnadsställningarna av siffror jag ofta såg på hans datorskärm till komplexa logiska strukturer byggda av noggrann strategi. Sedan dess undrade jag om jag kunde avslöja den dolda ordningen bakom andra saker i mitt liv.


I grundskolan började jag känna igen mönster i världen omkring mig: tunna, mörka moln signalerade regn, månen ändrade form varje vecka och de bästa mellanmålen var de första som gick. Jag ville veta vilka osynliga regler som påverkade dessa saker och hur de fungerade. Mina föräldrar, båda pipelineingenjörer, uppmuntrade denna nyfikenhet och försökte ibland förklara för mig hur de löste pussel i sitt eget arbete. På gymnasiet studerade jag genom att länka begrepp över ämnen som om mina kurser var ännu ett pussel att lösa. PEMDAS hjälpte mig att förstå appositiva fraser, och katalysatorerna för revolutioner liknade kemiska isotoper, nominellt olika med samma egenskaper.


När jag blev äldre utvidgades mina intressen till att omfatta biologins känsliga system, animationens komplexitet och språkets nyanser. Jag var och förblir glupsk efter det nya och ovanliga, att spendera timmar förankrade i Wikipedia-artiklar om obskyra ämnen, jag. klassiska chiffer eller drakar, och analysera absurdistiska YouTube-videor. Föga överraskande, som pilotfiskar för sina hajar, följde mina karriärsträvanden mina olika passioner: ena dagen ville jag bli illustratör, nästa biokemist och sedan ståuppkomiker. När det kom till att begränsa valen, begränsa mig själv, kände jag att ingenting skulle tillfredsställa min ständigt fluktuerande intellektuella aptit. Men när jag upptäckte programmering verkade något lösa sig.


Inom datavetenskap hade jag hittat ett område där jag kunde vara kreativ, utforska en annan typ av språk och ja lösa pussel. Även när rader med röda felmeddelanden fyller min konsol, erbjöd felsökning mig samma spänning som ett särskilt bra pussel. Medan mitt liv för andra kan verka som ett virrvarr av oförenliga fragment, som ett pussel, ansluter varje bit för att bli något mer. Men det saknas fortfarande bitar i periferin: erfarenheter att ha, kunskap att skaffa, dåliga skämt att berätta. Någon gång hoppas jag kunna lösa det olösliga. Den här författaren brainstormade först sitt innehåll med hjälp av övningen 21 Detaljer och listan "Allt jag vill att högskolorna ska veta om mig".


När hon gjorde det märkte hon att vissa delar av henne verkade motsäga. Hon bestämde sig för att använda detta som en tematisk tråd för sin uppsats och brainstormade andra specifika detaljer som visade andra kontraster. Ja, som en superuppsats. För fler uppsatser av studenter som uttryckt sin egenart väl i sina uppsatser, klicka här. Det här är den typ av utmaningsbaserad uppsats jag diskuterar i den kostnadsfria guiden , och som jag kallar uppsatserna typ A och typ C. Vill ha den korta versionen av guiden? Vill ha den ännu kortare versionen? Här är sex frågor att besvara i din uppsats:. Vad var påverkan på ditt liv, inte känslor, som kommer sedan, utan yttre effekter?


Inte säker på hur dessa sex frågor kan leda till en uppsats? Spelar varje liv någon roll? För det verkar som att vissa liv är viktigare än andra, speciellt när det kommer till pengar. Jag minns att jag hörde intensiva samtal utanför högkvarterets tält. Min pappa och hans vän argumenterade för att vi skulle behandla kvinnan oavsett behandlingskostnaden, medan de andra hävdade att det helt enkelt kostade för mycket att behandla henne. När man ser tillbaka var det en konflikt mellan ideal – den ena sidan hävdade att alla borde få behandling medan den andra hävdade att insatser borde baseras på kostnadseffektivitet. Jag var arg av två anledningar. För det första för att min far förlorade argumentet.


Kort sagt, att varje liv är viktigt. Under de kommande fyra åren läste jag högar med böcker om social rättvisa och global hälsorättvisa för att bevisa min intuitiva övertygelse på ett logiskt sätt. Jag tog till och med onlinekurser på grund- och forskarnivå. Men jag lyckades inte hitta ett tydligt, logiskt argument för varför varje liv var viktigt. Jag hittade dock goda argument för den andra sidan, som stödde idén att samhället bör sträva efter välbefinnande för det största antalet, att interventioner bör mildra flest dödsfall och funktionshinder per spenderad dollar. Men jag fortsatte leta och sparade till och med fickpengar för att gå en sommarkurs om global hälsa vid Brown University.


Jag letade i mina minnen. Varför var jag övertygad om att varje liv var viktigt? När kvinnan med MDR-TB kom till vårt team tog hon med sig en pojke som såg ut ungefär som min ålder. Sex år har gått sedan jag träffade honom, men jag minns fortfarande blicken han gav mig när han gick därifrån med sin mamma. Det var på ett sätt lugnt. Det var nästan som om han visste att detta skulle komma. Det belastade mig. Denna författare bestämde sig för att använda en övertygande fråga som sitt hak. Han beskriver de många steg han tog och han gjorde mycket! att försöka svara på frågan. Detta visar hans uthållighet. Men återigen, han svarar aldrig fullt ut. Detta visar på sårbarhet. Många uppsatser binder ihop saker i en snygg liten rosett. I det här fallet finns det ingen båge. Istället utforskar författaren komplexiteten kring denna fråga, vilket visar hans förmåga att omfamna nyanser.


Nyckeln här var att hitta en övertygande fråga. Det fungerar, plus gav honom en chans att nämna några andra värderingar som var viktiga för honom: hälsa, frihet och rättvisa. Titta på övningen känslor och behov och använd den för att både typ A- och typ B-uppsatserna som jag nämner i den kostnadsfria guiden skulle svara på den här uppmaningen. Min mamma kom till U.S. från Mexiko för att studera engelska. Men hon blev kär och flydde med mannen som till slut blev min pappa. Han älskade henne på ett ohälsosamt sätt och var både fysiskt och verbalt kränkande. Min mamma saknade modet att börja om så hon stannade hos honom och släppte sakta sina drömmar och ambitioner. Sommaren före mitt ungdomsår erbjöds jag ett stipendium för att studera utomlands i Egypten.


Inte till min förvåning vägrade min far att släppa mig. Jag tog emot stipendiet. Jag fortsatte att ströva runt i Egypten, utforska de stora pyramiderna i Giza, kryssa på Nilen och resa till Luxor och Aswan. Och innan jag återvände till U. Jag fick det oväntade tillfället att resa till London och Paris. Det var overkligt: ​​en tjej från gettot som reste ensam runt jorden med en karta i händerna och ingen man eller kulturella normer kunde diktera vad jag skulle göra. Jag åkte tunnelbana från Cambridge University till British Museum.


Jag tog ett tåg från London till Paris och på två dagar besökte jag Eiffeltornet, Louvren, Notre Dame-katedralen och tog en kryssning på Seine. Trots språkbarriären fann jag att jag hade självförtroendet att kontakta vem som helst för vägbeskrivning. Medan jag var i Europa och njöt av min frihet, flyttade min mamma ut och hyrde sitt eget boende. Vi var stolta över varandra. Och hon levde ställföreträdande igenom mina upplevelser när jag skickade bilder till henne och berättade för henne om mina äventyr. Jag bor för närvarande i U.S. S med min mamma. Min far har gradvis förvandlats från en kylig man till den kärleksfulla far jag alltid längtat efter. Vi planerar och genomför skoldanser och skapar effektiva donationsbrev.


Efter den politiska turbulensen under den arabiska våren vägrar många länder i Mellanöstern att ge kvinnor lika ställning i samhället eftersom det skulle strida mot islamiska texter. Jag tror att dessa islamiska texter har misstolkats genom tiden, och min resa mot mitt eget oberoende har inspirerat mig att hjälpa andra kvinnor att hitta befrielse också. Min påsk kommer drastiskt att skilja sig från tidigare år. Istället för att vara inlåsta hemma kommer min mamma och jag att fira vår återfödelse och förnyelse utomhus. Hennes uppsats följer denna enkla struktur: a Vilken utmaning stod du inför? b Vad gjorde du åt det? c Vad har du lärt dig? Om du skriver om utmaningar kan du använda den här enkla strukturen också. Den här uppsatsen följer också ganska noggrant strukturen för känslor och behov.


Det huvudsakliga behovet som denna författare identifierade var frihet, och hon lyfter fram detta tema i början när hon beskriver att känna sig instängd, mitten när hon beskriver att utforska Europa och slutet när hon beskriver sin önskan att arbeta för att befria sig själv och andra. Titta på övningen Känslor och behov och se till att du gör den sista, sjunde kolumnen. Läs den här uppsatsen och gör sedan den här övningen , som hjälper dig. Denna uppmaning liknar Common App-prompt 3: Reflektera över en tid då du ifrågasatte eller ifrågasatte en övertygelse eller idé. Vad fick dig att tänka? Vad var resultatet? Precis som författarna i uppsatserna ovan kan du börja med en fråga som du kommer att utforska under resten av uppsatsen.


Denna fråga håller oss engagerade. Se till att förtydliga den specifika idén som utmanades … och hur den utmanades … Detta kan tyckas självklart, men jag tycker ofta att elever som arbetar med den här uppmaningen kan bli lite dimmiga med vad den specifika idén eller övertygelsen var. Att bli mycket tydlig med den specifika idé eller övertygelse som utmanades kan hjälpa till att ge din uppsats en struktur. En möjlig strukturell metod för att beskriva din uppsats:. Nyans och komplexitet kan visa din förmåga att brottas med stora idéer. Titta på övningen känslor och behov för att djupare utforska idén eller övertygelsen som utmanades.


Använd resultaten av den övningen för att skapa din disposition. Det kan vara den enkla tredelade strukturen jag nämnde ovan:. visa dem. Titta på övningen för känslor och behov och använd den för att ett exempel som kommer att tänka på är denna stipendieuppsats av Emily Trader. Här är organisationen en grupp livförsäkringsbolag, och deras uppmaning säger specifikt att du ska nämna deras uppdrag. Den lilla verandan och en hund. Det var första söndagen i april. Jag och mina syskon satt vid middagsbordet och fnittrade och stavade ord i vår alfabetsoppa. Telefonen ringde och mamma svarade. Det var min far; han ringde från fängelset i Oregon.


Lyckligtvis släpptes min far ur fängelset av en vän till familjen i Yakima. Tyvärr gick det mesta av våra livsbesparingar ut på hans borgen. Min far gick från att vara en costurero syarbetare till att vara vattenfilterförsäljare, mosaiktillverkare, citronbud och slaktare. Pengar blev ett problem hemma, så jag började hjälpa till mer. Söndagar och sommartid ägnades åt att städa hus med min mamma. Jag jobbade dubbelt så hårt i skolan. Jag hjälpte till att städa min kyrka, gick med i kören och undervisade min yngre syster i matematik. Sakta blev livet bättre. Sedan fick jag några livsavgörande nyheter.


Advokaten hade en idé: jag hade enastående betyg och rekommendationsbrev. Om vi ​​kunde visa domaren vikten av att min familj stannar här för att stödja min utbildning, kanske vi hade en chans. Så jag vittnade. Att vittna i domstol hjälpte mig att växa som person, har gjort mig mer öppen och medveten om problemen som mitt samhälle står inför. Och mitt engagemang i stadsgården har fått mig att överväga en karriär som nutritionist. Även om ingen av mina föräldrar gick på college, förstår de att college är en nyckelfaktor för en ljus framtid och har därför varit mycket stödjande. Och även om vi ännu inte har huset med den lilla verandan och hunden, har vi fortfarande hopp. Återigen använder den här författaren följande enkla struktur:.


Genom att avsluta med hennes karriär får vi en känsla av vart hon är på väg. Tips: Du kan lista din nuvarande dröm även om du ändrar dig senare.

No comments:

Post a Comment